Uplay wylogowuje wielu użytkowników po wyświetleniu odpowiedniego komunikatu

Strona główna / Aktualności / Gry / Uplay wylogowuje wielu użytkowników po wyświetleniu odpowiedniego komunikatu

Uplay wylogowuje wielu użytkowników po wyświetleniu odpowiedniego komunikatu

Farhan Ali 1 lipca 2019 1 minuta czytania

Uplay cierpi z powodu błędu, który wymusił wylogowanie wielu użytkowników, wyświetlając bardzo niepokojące komunikaty. Kilku użytkowników uruchamiających klienta gry Ubisoft zgłosiło alarmujący komunikat o treści:  „Dostęp do Twojego konta uzyskano z innej lokalizacji. Może to mieć wpływ na Twoją grę ”.

Dzień dobry,

Jesteśmy świadomi, że niektórzy gracze napotykają następujący błąd „Dostęp do Twojego konta uzyskano z innej lokalizacji”. na Uplay PC.

Należy pamiętać, że jest to błąd wizualny spowodowany degradacją.

Więcej informacji: //t.co/fj49IEMELe

- Wsparcie Ubisoft (@UbisoftSupport) 1 lipca 2019

Oczywiście gracze byli zdenerwowani i zalali Reddit postami o tym problemie. Podobno problem pojawia się podczas próby uruchomienia gry lub po prostu podczas otwierania Uplay. Niektórzy użytkownicy twierdzą, że ponowne uruchomienie klienta kilka razy pozwala im zalogować się ponownie, ale dla innych jest to najmniejsze z ich zmartwień.

Według działu wsparcia Ubisoft, omawiany problem to jedynie „błąd wizualny spowodowany degradacją” . Ponadto firma twierdzi, że „aktywnie pracuje” nad rozwiązaniem. Znając Ubisoft, nie ma o czym pisać, ale tym razem wielu użytkowników martwiło się o bezpieczeństwo swojego konta.

Błąd wizualny był wyświetlany prawie wszystkim, w tym użytkownikom, którzy zabezpieczyli swoje konto Ubisoft za pomocą weryfikacji dwuetapowej. Ubisoft ma przewodnik, jak poprawić bezpieczeństwo swojego konta, sprawdź to tutaj.

Wygląda na to, że „włamanie” było fałszywym alarmem, ale sprawia, że ​​zastanawiasz się nad katastrofalnymi skutkami, które miałyby miejsce, gdyby był prawdziwy.

Tagi ubisoft